Pred večerašnje finale Eurobasketa selektor Srbije Aleksandar Đorđević kazao je da nema stajanja, jer je na redu najvažniji meč u kome će odbrana igrati najvažniju ulogu.

“Smatram da smo pokazali mnogo, ali ne sve. Mislim da još imamo prostora da poboljšamo igru, bez obzira što je u nekim momentima ona, pre svega u odbrani, bila na dosta visokom nivou. To mora i dalje da bude cilj. Momci moraju da shvate da jedino odbranom možemo da dođemo do trofeja. Za ovo radimo, za ovo se spremamo, ovo sanjamo. Igrači sanjaju o ovome, ne smemo da stanemo na ovome”.

Đorđević je pohvalio sljedećeg rivala, rekao da je Slovenija apsolutno zasluženo u finalu, ali da Srbija spremno očekuje bitku za zlato.

“Slovenija je igrala impresivno u odnosu na protivnika koji im je dozvolio da igraju impresivno. Tačka. Mi smo drugi protivnik, mi se zovemo kako se zovemo, izlazimo na teren sa našim oružjem, pa izvolite… Kome je drago, neka dođe u bitku. Ne možemo sigurno da ih pustimo i da gledamo kako oni to lepo izvode. Sigurnost, hrabrost, ništa drugo”, rekao je selektor.

Finale Eurobasketa u dvorani “Sinan Erdem” igra se večeras u 20:30 časova.

Izvor: Mondo.ba

Komentariši