Aleksandar Saša Đorđević povukao se sa mjesta selektora košarkaške reprezenatcije Srbije po okončanju učešča Orlova na Mundobasketu u Kini.

Đorđević je odmah po okončanju utakmice sa Češkom, u kojoj se Srbija borila za 5. mjesto na SP, sve šokirao izjavom da odlazi sa mesta selektora Srbije, piše kurir.rs/sport.

Dobro je bilo poznato kako Đorđeviću posle Mundobasketa ističe ugovor sa KSS, ali malo ko je očekivao da ta saradnja neće biti nastavljena.

“Da, rekao sam već igračima, red i vrijeme je. Nije bilo razgovora o mom nastavku, niti ne, za sada. Na meni je da se povučem i da ne očekujem nikakav razgovor. Znam kada trener treba da napravi prvi korak, osećam obavezu kada to treba da napravim. Nažalost odlazim u trenutku kada nismo napravili rezultat”, objasnio je Đorđević.

Đorđević je istakao da je ovakvu odluku doneo još prije početka Svjetskog prvenstva u Kini.

“Odlučio sam da odem još prije Svetskog prvenstva, ide život u drugom smjeru. Želim da ljeto posvetim porodici, jer joj dugujem puno. Nije bilo lako, od kvalifikacija, do takmičenja, svašta smo prošli, od povreda, turnira…. Zahvalnost ljudima iz KSS, Daniloviću, Đilasu koji me je postavio i Bodirogi kao direktoru. Želim da se zahvalim svim saradnicima svih ovih godina. Napravili smo iskrenu, dobru priču”, zaključio je Đorđević, a potom napustio salu za medije.

Kao što smo naveli, Đorđević je poslije utakmice izjavio kako je još prije Mundobasketa doneo odluku da se povuče sa mesta selektora, međutim pitanje je koliko je to zaista tačno.

U emisiji ”Zlatni momci”, koja se snimala prije odlaska na Svjetsko prvenstvo i koja kroz šest epizoda govori o historiji nastupa naših reprezentacija na Mundobasketima, Đorđević je pričao o budućnosti. Rekao je kako već sad u glavi ima i tim, ne za Tokio, nego za naredni Mundobasket, piše kurir.rs/sport.

– Vidim još dalje od ovog ljeta, vidim gdje će sljedeće Svjetsko prvenstvo biti sa kojim igračima. Mislim da smo napravili dobru jednu bazu. Da jedna generacija može vrlo lako da preuzme i da nastavi put ovih starijih koji vode glavnu riječ, kao što su Teodosić, Raduljica, Bjelica itd. pre njih Krstić… gde su oni to ponijeli i sad posle njih dolaze Jokić, Micić, Bogdanović…

Dotakao se, sad već bivši selektor, i čuvene mirne glave i vatre u srcu, za koju kaže da je glavni pokretač svega i da bez te vatre nema šampiona.

-Vatra u srcu ne smije da se ugasi nikada! Vatra u srcu je ono što te nosi do kraja života i to moraš da pokažeš u svakom pogledu, svakom trenutku, pogotovo u svojoj profesiji. Ja mislim da košarka bez vatre u srcu nije šampionska košarka, nego je samo ona koja popunjava minute na televiziji, daje nekim sponzorima šansu da se pokažu, ali ova šampionska bez vatre u srcu ne postoji! Rekao je tada Đorđević.

Saletovu ”završnu riječ” možete videti od 47. minuta videa pa sve do kraja.

Ostaje pitanje šta se zaista dogodilo u Kini i da li se možda ta Saletova vatra već u Kini ugasila?

kurir.rs/sport

VIDEO:RTS

Komentariši