Dječaci i djevojčice iz ovog kluba zajedno sa trenerom Draganom Bibićem zahvalili su se na novoj opremi

Najmlađi košarkaši srebreničkog kluba ˝Guber˝ od Emira Sulejmanovića, člana španskog prvoligaša Montakid Fuenlabrade i njegovog prijatelja dobili su set dresova i trenerki, piše portal Esrebrenica.

˝Odluka je bila lagana. Veoma sam vezan uz Srebrenicu, a djeci ću uvijek pomagati. Znam koliko je važno pružati im podršku i razveseliti ih, a ovog puta sam odabrao ´Guber´. Svako dijete zaslužuje priliku i dobre uslove za rad, a sport je itekako važan za razvoj i zdravlje˝, rekao jeSulejmanović.

Dječaci i djevojčice iz ovog kluba zajedno sa trenerom Draganom Bibićem zahvalili su se na novoj opremi.

˝Nama je posebna čast da od jednog vrhunskog sportiste dobijemo ovako vrijednu i potrebnu sportsku opremu koja će nam itekako koristiti u takmičenju˝, izjavio je Bibić.

Inače, članovi ovog kluba takmiče se u nižim ligama, a Sulejmanović je s njima prošle godine održao trening, dok je njegov otac Nedžad najavio mogućnost organizovanja košarkaškog kampa.

˝Trenutno imam mnogo klupskih obaveza u Španiji, ali svakako planiram napraviti kamp u Srebrenici te se družiti s djecom i zaigrati košarku˝, poručio je Emir Sulejmanović.

R.BH./Esrebrenica

Odgovori