Sve spremno za memorijalni turnir u čast legendarnog Sabeta (VIDEO)

Treći Memorijalni turnir Sabit Hadžić bit će održan 17. i 18. septembra u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici, ali bez prisustva publike. Košarkaški susreti moći će se pratiti putem live streama.

Direktor OKK Spars Realway Nermin Selimović u jutarnjem programu O kanala istakao je kako je pandemija koronavirusa poremetila planove za ovogodišnji turnir.

– Turnir se mora igrati. Moramo se naučiti živjeti sa koronom. Turnir će proći sve preporuke I mjere nadležnih. Igra se nažalost bez publike, ali link će biti na našoj stranici direktno. To je jedini način da se utakmice gledaju. Ove godine imali smo u planu da ugostimo dvije ekipe iz ABA 1 lige, ali je dolazak ekipa iz Hrvatske i Slovenije otkazan. Imamo ekipu iz Crne Gore, ekipu Sutjeske iz Nikšića, tu je tuzlanska Sloboda i ekipa Čelika iz Zenice. Sparsi su uvijek spremni za najveće domete, uvijek se ide na pobjedu i osvajanje, rekao je Selimović.

Prema njegovim riječima, lockdown odnosno period vrhunca pandemije u BiH u martu i aprilu utjecali su na formu igrača.

– Utakmica nije bilo šest mjeseci, igrali smo prošle sezone zadnji put 11. marta I dan kasnije sve je stalo. Velika većina igrača igrala je individualno, okupili smo se prvog juna. Pripremili se za sezonu, osjeti se blagi grč kod igrača ali se nadam da će to proći, do sada nismo imali zaraženih hvala Bogu.

Prvenstvo počinje 3. oktobra, u planu su utakmice svake sedmice, također bez prisustva publike.

– Neobično je igrati bez publike… Zasad nemamo najave kao u fudbalu da bi se mogli vratiti u dvorane. Igrati je teško, iznenađujuće, sablasna je atmosfera, čuje se lopta I priča trenera I igrača, svakako neprirodna atmosfera. Ni igračima nije lako igrati tako, ali igrati se mora. Nadamo se da će to proći, zaključio je Selimović.

O kanal / sport1.ba

Odgovori