Tokom proslave 17. titule NBA šampiona Los Angeles Lakersa u centru grada uhapšeno je 67 osoba, objavila je policija u ponedjeljak, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon 1.30 sati uhapšena je 61 osoba zbog odbijanja sklanjanja s ulice, pet zbog pljačke i jedno zbog vandalizma, rekao je Drake Madison, portparol Policijske uprave Los Angelsea.

Madison je istakao i da je jedan policajac zadobio povredu šake.

Lakersi su u nedjelju uvečer pobijedili Miami Heat sa 106:93 u Lake Buena Visti na Floridi, u šestoj utakmici NBA finala te tako slavili s 4:2 u seriji.

Zvuk vatrometa odmah je počeo odjekivati Los Angelesom i navijači su se uputili prema Staples Centru, dvorani LA Lakersa, kako bi proslavili titulu, uprkos upozorenjima da se raziđu.

Proslava je uglavnom bila mirna, ali je na nekoliko policajaca bačeno kamenje i boce, izvijestili su lokalni mediji. Nekoliko policajaca na konjima pokušavalo je da udalji masu od Staples Centra. Kasnije tokom noći, okupljena masa se razbila u nekoliko grupa.

Eric Garcetti, gradonačelnik Los Angelesa, upozorio je da su javna okupljanja kako bi se proslavila titula zabranjena zbog pandemije korona virusa te je pozvao navijače da bodre Lakerse od kuće.

AA

Leave a Reply