Najprije ćemo napraviti malu retrospektivu. Počeli smo s radom u junu 2013. godine, vođeni ljubavlju prema košarci i entuzijazmom. Prognozirali su nam da ćemo “preživjeti” dva ili tri mjeseca, a uskoro ćemo obilježiti šest godina postojanja.

Istini za volju u 2014. godini došlo je do privremenog prekida u radu portala BHbasket, ali od 25. novembra 2014. godine do danas svakodnevno smo prisutni u eteru i od tada smo ubilježili višemilionske posjete kao specijalizirani košarkaški portal.

Te 2014. godine rodila se ideja da dodjeljujemo Trofej BHBasket za MVP-a regularnog dijela sezone.

Prvi je otišao u ruke Almira Hasandića (Sloboda), koji je 2014/2015. godine igrao sezonu života. Trofej je uručio direktor portala Nedim Salaharević.

Drugi je pripao Ismetu Sejfiću, tada košarkašu mostarskog Studenta, a trofej je uručio košarkaški trener Ozren Selesković. Bila je to sezona 2015/2016.

Treći laureat je Draško Knežević, kao igrač Zrinskog, te 2016/2017. bio je neprikosnoven u Ligi BiH. Trofej je dodjelio legendarni Mihajlo Vuković.

Lani je trofej osvojio Milivoje Božović, kao igrač Kaknja, a isti igrač je MVP regularnog dijela sezone 2018/2019. godine u dresu Slobode.

Vodio je utrku faktički od početka do kraja i po ocjenama mnogih, ali i po statistici, sasvim zasluženo stigao do još jednog trofeja BHbasket.

Njemu će trofej na narednoj domaćoj utakmici Slobode uručiti legendarna Mara Lakić Brčaninović. U martu obilježavamo 30 godina od osvajanja titule Jedinstva Aide, a redakcija portala BHbasket će zamoliti Maru Lakić Brčaninović da ovogodišnjem laureatu u Mejdanu, gdje je i ispisala najljepša slova svoje karijere, uruči Trofej BHbasket.

U kratkoj retrospektivi pogledajte sve prethodne dodjele, kao i izjavu Milivoja Božovića nakon prve zvanične utakmice u dresu Slobode. Do kraja sezone ostalo je još jedno kolo, ali je Božović stekao nedostižnu prednost…

Trofej portala BHbasket

MVP regularnog dijela prvenstva Bosne i Hercegovine

Gepostet von BH Basket.ba am Donnerstag, 14. März 2019

PODIJELI

Komentariši