Trofej BHbasket: Mirković MVP 8. kola, Durmo preuzeo vodstvo

Adam Mirković, prvotimac Kaknja, MVP je 8. kola Lige BiH. On je u derbiju sa Zrinjskim stigao do double-double učinka od 16 poena i 10 skokova.

U petorci kola još su i Filip Kaluđerović iz Radnika, koji je Slobodi postigao 18 poena uz 4 skoka i 1 asistenciju, Ibrahim Durmo iz Sparsa koji je u Širokom postigao 13 poena, imao 8 skokova i 2 asistencije, Berin Gudić koji je za Student na gostovanju u Vogošći postigao 18 poena uz 5 skokova i 3 asistencije i Maksim Šturanović koji je za Bosna Royal na gostovanju u Hadžićima postigao 13 poena uz 9 skokova.

MVP dobija 5, a članovi petorke 3 poena.

11 bodova: Ibrahim Durmo (Spars) 11
10 bodova: Marko Rikalo (Sloboda)
9 bodova: Draško Knežević (Bosna Royal), Kaluđerović (Radnik)
8 bodova: Božović (Kakanj),
6 bodova: Mateo Drežnjak (Široki), Negovanović (Kakanj), Princ (Zrinjski), Ramljak (Zrinjski), Mirković (Kakanj), Gudić (Student)
5 bodova: Tuljković (Vogošća), Rogić (Spars), Palavra (Kakanj)
3 boda: Naletilić (Široki), Sokolović (Zrinjski), Josipović (Spars), Torrion Brummitt (Zrinjski), Kenan Bajramović (Spars), Silađi (Sloboda), Jovanović (Radnik), Princ (Zrinjski), M. Marković (Student), Božović (Kakanj), Hasandić (Sloboda), Mijović (Mladost), Talić (Kakanj), Ramljak, Majić (Mladost), Šturanović (Bosna Royal).

Komentariši