USKORO: Emisija PETORKA o bh.košarci (VIDEO)

Specijalizirani košarkaši portal BHbasket uskoro će početi sa emitiranjem video emisije “Petorka”, koja je će obrađivati teme iz bh.košarke. Bit će ovo po prvi put u historiji BiH da je jedna video/televizijska emisija posvećana našem najtrofejnijem sportu.

– U proteklom vremenu, zahvaljujući našim partnerima, urađen je veliki dio posla. Na raspolaganju imamo jedan od najsavremenijih studija u regionu, a koncepcija emisije će zadovoljavati visoke standarde produkcije i novinarstva. Još uvijek sve pojedinosti ne mogu otkriti, a najbolji sud o onom što ćemo raditi dat će naša vjerna publika – kaže Nedim Salaharević, direktor portala BHbasket.

Portal BHbasket je u pregovorima sa renoniranim televizijskim kućama u BiH i regionu o distribuciji emisije, jer su u eteru, kao što znamo, specijalizirane emisije o Aba ligi, srpsko i hrvatskoj košarci, ali ne i o bosanskohercegovačkoj.

Mnogi se pitaju zašto naziv “Petorka”, a odgovor daje Nedim Salaharević.

– Kada smo radili rebrending došli smo na ideju da naš zaštitini znak bude otvorena šaka s ugraviranom loptom na dlanu. Zašto? Košarkaška lopta se vodi jednom rukom, za dobre poteze se nabacuje “petica”, a svi koji treniraju košarku žele biti u petorci. Zato se i naša emisija zove “Petorka”, a naša su očekivanja da će svi relevantni košarkaški radnici i igrači htjeti da budu dio projekta – navodi Salaharević.

O terminu prve emisije “Petorka”, čitatelji portala BHbasket bit će blagovremeno obavješteni. Do tada pogledajte videosnimak koji obrađuje pet za nas ponajboljih košarkaša i najveći uspjeha koje je ostvarila naša košarka.

R.R.

Leave a Reply