Veteranski košarkaški klub Tuzla uzeo je učešće na prestižnom košarkaškom turniru “Dragiša Šarić” koji se održao proteklih dana u Beogradu.

Na putu ka samoj završnici zaustavljeni su od ekipe od ekipe “Mamut” iz Slovenije koja je osvojila prvo mjesto na turniru u kategoriji 50+. MVP turnira bio je član slovenačkog tima Slavko Kotnik, jedna od legendi slovenačke košarke.

VKK Tuzla je redovni učesnik prestižnog turnira na kojem je u par navrata osvajao druga i treća mjesta. Tuzlaci su nastupali u sljedećem sastavu:

Mirsad Trnavčević (kapiten), Nedžad Imamović, Amir Bučuk, Enver Abadžić, Adnan Cipurković, Admir Arnautović, Dejan Ćulum, Mirza Dračić i Dževad Huseinagić. Ekipu je sa klupe predvodio trener Nedim Džambić.

Na turniru je uzelo učešće 55 veteranskih timova iz cijele Evrope koji su se nadmetali u Hali Vizura u Zemunu. Turnir se održava 14. put zaredom. Dragiša Šarić preminuo je u julu 2008. godine na odmoru u Puli. U to vrijeme, on je bio pomoćni trener KK Partizan. Ostaće upamćena sezona 1991/92. godina kada je bio najstariji igrač legendarne generacije crno-belih koja je postala šampion Evrope.

N.S.

 

Leave a Reply