Prije dvije godine pet mladih članica Košarkaškog kluba Mladi Krajišnik proživljavale su pravu dramu, jer su izbačene na ulicu bez dokumenata, novca i odjeće. Bila je to jedna od sportskih sramota u Bosni i Hercegovini, vijest koja je obišla region i bh. žensku košarku predstavila u u ružnom izdanju.

Među djevojkama koje su ostale na ulici nalazile se i dvije mlade košarkašice iz Crne Gore, od kojih je jedna maljoletna. Sav ovaj pakao djevojke su proživljavale zbog sukoba izvjesnog Brane Čovičkovića predstavnika ŽKK Mladi Krajišnik i vlasnika stana Borisa Popovića, nastalog oko dugovanja novca oko kirije.

Košarkašice su rekle da se ne mogu presvući, zbog čega su u dresovima sjedile u jednom kafiću i čekale da vide šta će se desiti sa njihovim stvarima.

Jedna od košarkašica ispričala je tada da su u četvrtak bile na treningu i poslije toga otišle na večeru, a kada su stigle u stan dočekala su ih zaključana vrata. Kaže da im je rečeno da ne mogu ući dok se ne isplate dugovi.

Izvjesni predstavnik MK  je rekao da je ostao iznenađen potezom Popovića sa kojim, kako kaže, ima potpisan ugovor u kojem je precizirano da raskid ugovora mora biti ranije najavljen

Boris Popović je tada isticao da ga Čovičković danima zavlači i ne uplaćuje novac.

– Nekoliko puta sam ga zvao i tražio da plati dugovanje. Svaki put mi obeća da će uplatiti i ništa. Prošli put mi je rekao da je zadnji rok četvrtak i da će pare biti uplaćene. Čekao sam cijeli dan, ali novac nije legao na račun.

Popović je tada rekao da je spreman da oprosti dio duga, ali da sobu neće otključati bez para.

R.BH.

Odgovori