Željko Obradović, nakon što se vratio u regionalnu košarku, gdje god da se pojavio u gradovima bivše SFRJ dobijao je posebne ovacije. Kako prije početka a tako i na kraju utakmice. Jednostavno, gradovi regiona se utrkuju ko će bolje dočekati najboljeg košarkaškog trenera svih vremena.

Međutim sinoć je ŽOC doživio uvrede u svom Beogradu, u dvorani koja nosi ime njegovog mentora Aleksandra Nikolića. Dok su ostalim gradovima za Obradovića pripremani špaliri počasti, sinoć je Žandarmerija štitila Obradovića kako bi mogao napustiti teren. Bruka i sramota, šta drugo reći za uvrede kojima je dočekana živa legenda košarke!

Obradović je od svog povratka u Partizan naglašavao da ga zanima samo košarka. Pozivao na poštovanje svih, s posebnim naglaskom na uvažavanje navijača bilo koje ekipe. Jedan od razloga i njegovog povratka je i Beograd, za kojeg posebno vezan uz svoj rodni Čačak.

Sinoć je u svom Beogradu doživio ono što ni u snu nije mogao očekivati. Gradovi u regionu čekaju ŽOC-a, dvorane su punije zbog njega. Svako želi da mu pokloni aplauz za sve što je dao košarci. Bez obzira što je po rođenju Čačanin, region i Evropa ga smatraju svojim!

N.S.

Foto: Marko Jovanović

 

 

Leave a Reply