Košarkaški klub “Turbina” poželio je doborodošlicu povratniku u redove matičnog kluba, Enisu Zukiću. Zukić je posljednje dvije sezone proveo u ekipi KK “Konjic”. Ovo je prvo Turbinino pojačanje za drugi dio sezone, te su svi u Klubu ubjeđenja da će Enis itekako doprinijeti igri Turbosa, te da će donijeti dodatnu širinu rosteru ekipe.

Povodom povratka u redove Turbosa, obavili smo razgovor sa Zukićem, koji ističe da mu je najveća motivacija borba za ulazak u Premier ligu.

“Član KK “Konjica” bio sam skoro 2 sezone. U Konjicu sam se brzo uklopio u ekipu i u sistem rada na treningu. Zadovoljan sam radom i sistemom po kojem radi trener Edin Madžak. Trudio sam se maksimalno da pokažem svoje znanje i da ga prenesem na teren, a sve to zahvaljujući treneru koji mi je davao dosta prostora i vjerovao u mene. Nadam se da sam ta očekivanja i opravdao. Ostat će mi lijepa uspomena na KK Konjic i na suigrače. Želim da im se zahvalim na svemu i da im poželim sreću u nastavku sezone, kako igračima tako i treneru.”

O povratku u Jablanicu Zukić je kazao:

“Prvenstveno, imao sam veliku želju da se vratim i ponovno zaigram za Turbinu. Razlog mog povratka su Mirza Teletović i trener Adnan Hodžić, koji imaju ambicije da Turbina uđe u Premijer ligu. To mi je dalo najveću motivaciju, da uz dobar rad i trening ostvarimo zacrtani cilj. A sigurno uz sve to, rezultat će doći. Mi se nadamo prvom mjestu i osvajanju lige, da naša Jablanica, koja to zaslužuje, ima premijerligaša.”

JABLANICALIVE

Leave a Reply