Klub sa Malog Kalemegdana je izdao saopštenje u kojem se za trenutnu lošu komunikaciju između pojedinih igrača i navijača Crvene zvezde krive drugi tabor, odnosno “limarsku” radionicu” i “lojalne zvezdaše”.

“Klub ovom prilikom želi da se zahvali ‘Delijama’ na velikoj podršci i velikom dijelu publike koji su bodrili naš tim tokom cijele utakmice, i kada nije išlo, i kada su košarkaši Crvene zvezde napravili veliki preokret. I došli do velike pobjede.

Međutim, veliku mrlju na ovu pobjedu bacilo je odvratno ponašanje nekoliko organizovanih manjih grupa pojedinaca koji su zviždali pojedinim igračima našeg tima, Filipu Čoviću i Džejmsu Gistu.

Ovom prilikom kao klub najoštrije osuđujemo ponašanje instruiranih i organizovanih manjih grupa pojedinaca koji očigledno smatraju da su iznad kluba i koji konstantno stvaraju negativnu atmosferu na našim utakmicama, zvižde pojedinim igračima koji svojim ponašanjem ničim nisu izazvali niti zaslužuju takvu reakciju. Već nedjeljama ukazujemo da su ti pojedinci organizovani, zna se i od koga i za koga, sa ciljem da ruše klub, šire defetizam i dezinformacije, sakrivajući se iza nekakve navodne želje da pomognu Crvenoj zvezdi. Ti i rezultate takvih smo videli prije 2011. kada se Crvena zvezda gotovo ugasila. Neki od njih, sada vode pojedine portale i medije. Rezultat svega je ‘atmosfera’ u kojoj je stvoren ogroman pritisak na igrače Crvene zvezde, u kojoj se zviždi i ironično aplaudira ‘svojim’ igračima???

Sada je već postalo očigledno da to rade organizovane ubačene grupe, prvo one kojima je interes iz nekih drugih tabora da sruše ovakvu Crvenu zvezdu, ali tu ima i onih ‘lojalnih Zvezdaša’ koji ne mogu da istrpe ‘godine Crvene zvezde’ i čine sve da sruše klub koji je uspio da se vrati na mkesto koje zaslužuje nakon godina u kojima je bio devastiran i sveden na nivo pukog epizodiste. Ovo što se dešava danas je samo finale medijske kampanje u pojedinim medijima, za koje se dobro zna čiju ‘mrežu’ predstavljaju i za čije interese rade. Zato pozivamo sve dobronamkerne Zvezdaše da na takve provokacije za koje imamo sve podatke, i koje ćemo prezentirati javnosti uskoro, ne naskedaju, već da takvim pojedincima uskrate mogućnost da budu u hali, destabilizuju klub na ovaj način stvarajući atmosferu koji predstavlja sramotu svih nas. Ova epizoda samo predstavlja vrhunac davno zamišljenog plana da se konačno i nepovratno destabilizuje klub. Uglavnom su ‘anonimni’. Međutim, ako misle da su anonimni, pogriješili su.

KK Crvena zvezda obaviještava javnost da u takvim uslovima i ‘ambijentu’ koji vještački stvaraju organizovani pojedinci više neće igrati utakmice. Jer je praktično nemoguće u takvoj atmosferi da mogu da se dobijaju utakmice, a posebno ne ovakve teške, i sa rivalima koji su najvećeg evropskog kvaliteta. To je i zajednički stav cjelokupnog igračkog kadra i stručnog štaba KK Crvena zvezda, koji će se tim povodom obratiti javnosti u narednim danima i obrazložiti svoj stav oko nezabilježene situacije na koju se o kratko osvrnuo i kapiten Branko Lazić i saopštio medijima nakon utakmice.

mondo.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here