Košarkaški savez Bosne i Hercegovine nedavno je uputuio dopis rukovodstvu ABA lige ali, bar za sada, u Sarajevo nije stigao nikakav odgovor. Zbog te činjenice u vakum prostoru do početka nove regionalne sezone špekuliše se o formatu, sistemu takmičenja i učesnicima u ABA ligi 2.

Košarkaški savez BiH, kako saznajemo, poslao je dopis ABA ligi u kojem je navedeno ko je prvak BiH za sezonu 2020/2021., kao i informaciju o odluci komesara Nadira Koredžije koji je donio odluku o izbacivanju Igokee, Borca i Sparsa u niži rang takmičenja.

Sve je to ABA liga dobila crno na bijelo, ali odgovora nema.

U dopisu KS BiH je navedeno kako se klubovima i službenim licima zabranjuje učešće u regionalnom takmičenju dok ne stigne odgovor iz ABA lige.

Zbog toga do daljnjeg neće biti ovjere neophodne dokumentacije, izlaznih pisama, kao i potvrde klubovima o očešću u Champions League i regionalnim takmičenjima dok se ne donesu odluke na sjednici Upravnog odbora.

No, kao što smo napisali, rad Upravnog odbora opstruiriraju članovi iz RS, a ABA liga na vrijeme mora prepoznati retrogradne faktore iza čijih odluka stoji politika.

Novi sastanak UO KS BiH je zakazan za sedmicu koja je u toku, ali nije poznato hoće li biti održana.

E.Sk

Leave a Reply