Piše se i priča o transferu Ante Žižića u Real Madrid već neko vrijeme, a sada izuzetno pouzdani grčki novinar Nikos Varlas s Eurohoopsa potvrđuje te informacije.

Varlas izvještava kako je predviđeno da se hrvatski centar priključi pripremama Real Madrida, nakon čega će i službeno potpisati suradnju s Kraljevskim klubom. Preostaje još samo za vidjeti koliko će dugo ugovor trajati.

Ovime se završava trogodišnja avantura Ante Žižića u NBA ligi. Tek su mu 23 godine, a hrvatski je centar prošao put od ABA lige, preko Eurolige pa sve do tri godine u NBA ligi. Hrvatskog centra na draftu su izabrali Boston Celticsi, a u ljeto 2017. s njim su potpisali trogodišnji ugovor.

Bila je to sjajna vijest za njega i činilo se kako Celticsi dugoročno računaju na njega, no tada im se pružila prilika da dovedu Kyrieja Irvinga, a kao žrtva razmjene ispao je Žižić koji je preselio u Cleveland. Iako je u prvoj sezoni imao čast igrati s LeBron Jamesom, čak su i sjajno surađivali na terenu, bivši centar Splita, Cibone i Darušafake nije se uspio u tri godine izboriti za nešto više od statusa rezreve, posebno u prvoj sezoni. Druga mu je bila najbolja, igrao je gotovo 19 minuta u prosjeku, a bilježio je 7,8 poena i 5,4 skoka. Nažalost, ove je sezone imao velikih problema s ozljedama, tako da je pao na 10 minuta u prosjeku, što koristi za 4,4 poena i točno tri skoka.

U očekivanju službene potvrde prelaska u Real, nadajmo se samo kako će Žižića u narednoj sezoni poslužiti zdravlje, a u tom bi slučaju njegov potencijal mogao napraviti velike stvari u Euroligi.

germanijak.hr

Leave a Reply