U prostorijama Edukacijskog fakulteta u Travniku  je potpisan sponzorski ugovor između košarkaškog saveza SBK/KSB i BH brenda „No1“.

Naime, Liga mladih SBK/KSB predstavlja jednu odnajmasovnijih košarkaških liga u Bosni i Hercegovini, a okuplja 15 klubova iz 12 gradova sa 43 takmičarske selekcije.

Ove godine novoizabrano rukovodstvo košarkaškog saveza SBK/KSB na čelu s predsjednikom, dr.Denis Zjajom te komesarom lige, IgoromBošnjakom u suradnji s menadžmentom firme „No1“ koju predvodi uspješni biznismen dr.NihadSelimović postigli su dogovor oko sponzorstva lige kojim će se liga mladih od ove sezone i službeno nositi ime „No1 Ligamladih SBK/KSB“.

Ugovor je potpisan na godinu dana s mogućnošću produženja.

-Rukovodstvo košarkaškog saveza SBK/KSB ovim putem se želi zahvaliti Selimoviću i firmi „No1“ na ukazanom povjerenju te činjenici da smo jedini na području cijele BiH, imali prvi tu čast i zadovoljstvo potpisati sponzorski ugovor za kompletnu ligu.

KS SBK/KSB postoji već dugi niz godina,gdje veoma uspješno vodi brigu o omladinskoj košarci na nivou kantona. U ligi mladih kao što smo već spomenuli učestvuje 15 klubova iz 12 gradova. Na višim nivoima dajemo 6 predstavnika u A1 i A2 ligi KSBiH te ligi HB. Nekolicina djece koja su prve košarkaške korake napravili upravo u Ligi mladih SBK/KSB danas nosi dresove reprezentacija BiH i Hrvatske.

I pored svega navedenog krovni košarkaški savez, KSBiH do dana današnjeg nijeriješio statuirano pitanje i priznavanjekošarkaškogsaveza SBK/KSB, a istij e slučaji sa USK, BPK, HNK i Brčkodistrikta i tako već godinama djeluje neregularno nedozvoljavajući članovima drugih saveza učešće i rad u svim tijelima KSBiH-a.

Iskreno se nadamo da će se u skorijem vremenskom okviru otkloniti gore pomenute neregularnosti te shodno ustroju države formirati krovni košarkaški savez u kojem će se naći svi predstavnici kantonalnih i entitetskih saveza, stoji u saopćenju Predsjedništvo KS SBK/KSB.

R.BH.

PODIJELI

Komentariši