Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas poslao je pismo regionalnim savezima, klubovima i suvlasnicima ABA lige, u kojem ponovo traži da bude održan sastanak kako bi bio riješen problem na relaciji FIBA – Evroliga.

Prvi čovjek KSS pismo je poslao košarkaškim savezima Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, klubovima koji učestvuju u Jadranskoj ligi, ali i suvlasnicima ABA “Sidro” d.o.o. kako bi se pronašlo odgovarajuće rješenje i izbjegle suspenzije reprezentacija sa prvenstva Evrope.

“Polazeći od više puta javno iznetih zajedničkih stavova svih da je regionalna liga potrebna za razvoj košarke, imajući u vidu problema sa kojim se suočavamo u odnosu na FIBA i Evroligu, apelujem da održimo u najkraćem mogućem roku sastanak kome bi prisustvovali predstavnici saveza, klubova, učesnika ABA lige, kao i predstavnici šest fizičkih lica, suvlasnika ABA ‘Sidro’ d.o.o”, napisao je Đilas.

On je poručio da vjeruje da se na tom sastanku može pronaći rješenje u skladu sa zahtjevima FIBA i Evrolige kako bi se prevazišla novonastala situacija.

“Spremni smo da sastanak organizujemo u Beogradu, ali i da učestvujemo na njemu ako se održava u bilo kojem drugom mestu na teritoriji bivše Jugoslavije. Molim vas za hitan odgovor na našu inicijativu, jer su rokovi u okviru kojih treba da nađemo rešenje za prevazilaženje problema izuzetno kratki”, zaključio je Đilas.

Komentariši