Godinu dana je prohujalo od kada su na klupu Borca seli Marko Marinović kao stateg, odnosno Đorđe Mićić kao jedan od njegovih pomoćnika. Nije mnogo vode proteklo Moravom, a crveno-bijeli sastav je učinio silna djela.

U sezoni koja je iza nas Čačani su, što je već vrlo dobro znano, demonstrirali silu na dva fronta, ABA 2 i KLS. Zbog očite dominacije u drugom po snazi regionalnom takmičenju, pala je odluka da od naredne sezone, koja uzgred budi pomenuto kreće za tačno dva mjeseca, bude novi član jadranske elite. Zbog svega izrečenog, imena članova stručnog štaba i igrača moraju biti upisana zlatnim slovima u prebogatu istoriju KK Borac.

Sve navedeno, ali još štošta, jeste razlog da porazgovaramo upravo sa članom stručnog štaba u Borcu Đorđem Mićićem.

Prije godinu dana okačili ste patike o klin. Kada se sve učinjeno uzme u obzir, da li ste zadovoljni prošlogodišnjom odlukom da se latite trenerskog posla?

,,Jako dobra stvar je za sve nas, ne samo za Borac, već i čitav Čačak, to što smo prošle sezone izborili učešće u ABA ligi. Čačak je grad košarke, to svi dobro znaju, tako da je igranje u najvišem rangu takmičenja potpuno prirodno. Naravno, pravi izazovi tek predstoje, kako za klub, tako i za nas u stručnom štabu, a naravno i za igrače. Razumije se, puno mi znači što je u prvoj sezoni u kojoj smo Malina i ja u ovoj ulozi ostvaren ovako veliki uspjeh”, rekao je Đorđe Mićić.

U karijeri ste u nekoliko mahova oblačili dres Borca, bili ste dio kluba u dobru i u zlu. Da li ulazak u ABA ligu ima za Vas sentimentalni značaj, a ne samo profesionalni?

,,Sigurno da ima, ne treba to čak ni posebno naglašavati. Nije važno samo za mene, ili nekog drugog pojedinca, već i za čitav region što je klub renomea poput Borčevog našao svoje mjesto među najboljima. Naravno, šteta što je situacija ovakva, pa postoji šansa da naši navijači ne budu u prilici da uživo prate utakmice. Ali ostaje nada da će se sve srediti i da će ljudi u Čačku moći da gledaju najbolje ekipe iz Srbije, ali i bivše Jugoslavije u hali kraj Morave. I naravno, da svim srcem bodre Borac”, smatra Mićić.

Pripreme za premijernu sezonu u jadranskom takmičenju su krenule prije sedam dana. Da li ste zadovoljni kako se za sada odvija trenažni proces?

,,Moram sa zadovoljstvom da kažem da za sada sve ide po utvrđenom planu, barem što se tiče ovog prvog dijela priprema, koji predstavlja uvod i podlogu za sve ono što nas očekuje u nastavku pripremnog dijela, ali naravno i za start sezone”.

Pripreme se obavljaju u skladu sa trenutnom situacijom u zemlji, koju je prouzrokovao virus covid-19. Kako se igrači, ali i vi iz stručnog štaba privikavate na rad u ovakvim uslovima?

,,Dosta je prošlo od posljednje zvanične utakmice, koja je odigrana još polovinom marta. Trudimo se da se prilagodimo na novonastale uslove, koji nisu idealni, a sve u cilju da se što bolje pripremimo za izazove koji nas očekuju. Ne možemo da se puno žalimo, jer kako je nama, tako je i ostalima. Najbitnije je da poštujemo sve preporuke kako bismo svi u timu ostali zdravi, a za ostalo ćemo vidjeti, idemo korak po korak”, dodao je Mićić.

Na koji način će se odvijati pripreme u narednom periodu? Za kada ste naumili ulazak u halu i početak košarkaških treninga?

,,Već ove nedelje smo planirali da krenemo sa treninzima u hali, ali u manjim grupama, koliko nam mjere dozvoljavaju. Želja nam je da polako igrače uvodimo u rad sa loptom, a u kombinaciji sa teretanom i treningom napolju”.

Da li ste planirali pripremne utakmice u avgustu?

,,Naravno, planirali smo pripremne utakmice, jer su one sastavni dio svega. Ali još uvek ne mogu da kažem kada ćemo ih realizovati, jer sve zavisi od daljih mjera i odluka”, kazao je Marinovićev pomoćnik.

Ima li na radaru neko zanimljivo pojačanje koje bi doprinijelo snazi postojećeg tima?

,,Smatramo da je najbitnije to što smo zadržali gotovo cio tim od prošle sezone koji je i ostvario veliki uspjeh. Naravno, biće potrebno dovesti još neko pojačanje, ali otom-potom, ne želimo da srljamo, već da nađemo nabolje moguće rješenje”.

Za dva meseca kreće ABA liga. Da li željno isčekujete početak takmičenja i postoji li meč kome se posebno radujete?

,,Iskren da budem, radujem se svakom duelu koji ćemo odigrati u ABA ligi. Uzimajući u obzir da do sada nismo igrali taj rang takmičenja, okršaj sa svakim timom biće veoma zahtjevan, ali i zanimljiv. Želja nam je da vidimo gdje smo u odnosu na najbolje ekipe na prostoru bivše Jugoslavije. Moram da kažem još i to da su naši momci zaslužili da se nađu u društvu najboljih, jer su prošle sezone igrali zaista odlično”, završio je Đorđe Mićić.

Piše: Nikola Minović

Foto: Sava Gucunski

Leave a Reply