lade Divac, dan nakon što je dobio otkaz na mjestu generalnog menadžera Sacramento Kingsa, prokomentirao je neke od svojih kontroverznih odluka u pet godina koliko je držao posao u svom bivšem klubu.

 

Godine 2018. Kingsi su imali povijesnu priliku draftirati igrača koji bi zauvijek promijenio njihovu perspektivu u budućnosti. Imali su pravo birati drugi, no umjesto Luke Dončića odabrali su Marvina Bagleyja koji još uvijek nije potvrdio vrijednost.

Vlade Divac, koji je u subotu dobio otkaz na poziciji generalnog menadžera, preuzeo je odgovornost za odluku.

“Još uvijek vjerujem da Bagley ima velik potencijal i da može napraviti fantastičnu karijeru. Nažalost, ozljede su ga sputale u tome. Ponekad je potrebno vrijeme da se igrač razvije, no u ovoj ligi svi očekuju da odmah budeš svoja najbolja verzija.”

Navijači Kingsa Divcu spočitavaju odluku da se ne iskoristi opcija automatskog produženja ugovora s Harryjem Gillesom koji bi sada mogao završiti u drugom klubu.

“Harry je vrlo talentiran mladić, ali na početku ove sezone pojavio se izvan forme, odnosno u slabom fizičkom stanju. Moja namjera je bila zadržati ga bez obzira na tu opciju koju nismo iskoristili, želio sam ga samo potaknuti da se ponaša profesionalno. To je i učinio, bio sam vrlo impresioniran njegovim stanjem kada se pojavio u Orlandu na nastavku sezone.”

Još jedna kontroverzna odluka koju je Divac donio tiče se trenerske pozicije, lani je nakon vrlo solidne sezone (39-43) otpustio popularnog trenera Davea Joergera, a angažirao je Lukea Waltona koji se nije iskazao. Kingsi su ove sezone ostvarili omjer 31-41 zbog čega su 14. sezonu zaredom propustili doigravanje što je najduži takav niz u ligi.

Iako se činilo da je Divac sam podnio ostavku na poziciju GM-a, novinari Sacramento Beeja otkrili su kako ga je u subotu ujutro nazvao vlasnik kluba Vivek Ranadive informiravši ga kako je otpušten, a njegove obveze preuzeo je Joe Dumars.

Sportklub

Leave a Reply