Sada je i službeno. Novi igrač Zadra je 188 cm visoki igrač Eyassu Worku. Ovaj 21-godišnjak ima dvojno državljanstvo (etiopsko i američko) te je potpisao ugovor na godinu dana.

Worku je rođen 18. oktobra 1998. godine u Kaliforniji i Zadar će mu biti prvi profesionalni klub u karijeri. Protekle četiri sezone ovaj Amerikanac/Etiopljanin proveo je na Univerzitetu UC Irvine. U posljednjoj sezoni prosječno je postizap 12.3 poena uz 4 asistencije i 40% šuta za tri poena, dok je na parketu u prosjeku provodio 28.8 minuta po utakmici.

U svojoj posljednjoj sezoni na UC Irvineu, Eyassu bio je izabran u drugu najbolju petorku Big West konferencije. Prije pauze uzrokovane pandemijom, njegova ekipa je bila prvoplasirana u svojoj konferenciji.

Podsjetimo, sve je bilo dogovoreno i s Edwardom Whiteom III koji je u zadnji trenutak odustao od potpisa te je Zadar u potrazi za bek šuterom.

Osim Workua, novi igrači Zadra su Aleksandar Bursać i Filip Paponja (koji će se kroz juniorski sastav pokušati nametnuti treneru Mršiću). Nove ugovore su potpisali Dominik Mavra, Martin Junaković i Domagoj Vuković.

Basketball.hr

Leave a Reply