Novo pravilo koje je u četvrtak odobreno na prvom srednjoročnom Kongresu Svjetske košarkaške federacije (FIBA) dozvoljava igračima i igračicama da na košarkaškim utakmicama nose pokrivala za glavu.

HONG KONG (AA) – Novo pravilo koje je u četvrtak odobreno na prvom srednjoročnom Kongresu Svjetske košarkaške federacije (FIBA) dozvoljava igračima i igračicama da na košarkaškim utakmicama nose pokrivala za glavu, javlja Anadolu Agency (AA).

Kongres, koji se održava u Hong Kongu i u čijem radu učestvuju predstavnici 139 nacionalnih federacija, odobrio je odluku koju je donio Centralni odbor FIBA-e. Saopšteno je da novo pravilo stupa na snagu od 1. oktobra 2017. godine.

To znači da će od tog datuma svi košarkaši i košarkašice, pod određenim uslovima, moći da nose pokrivala za glavu, kao što su hidžab, turban i jarmulka.

“Novo pravilo dolazi kao rezultat činjenice da tradicionalno oblačenje u nekim zemljama, koje podrazumijeva prekrivanje glave ili dijelova tijela, do sada nije bilo kompatibilno s prethodnim pravilom FIBA-e o pokrivalima za glavu“, saopšteno je iz svjetske kuće košarke.

AA

Komentariši