Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Partizana, Nemanja Gordić, sumirao je godinu i etiketirao je kao veoma uspješnom.

Gordić pruža odlične partije u dresu Partizana s kojim igra dobro i u Eurocupu.

“Za sada sve u najboljem redu. Sezona ide dobro. Bilo je uspona i padova, što je normalno, ali generalno je pozitivna situacija i u dobrom raspoloženju završavamo ovu polusezonu. I čekamo nastavak gdje nas čekaju prave stvari”, kaže Gordić za Mozzartsport i nastavlja o uspjesima u Eurocupu:

“Jeste, bila je jako teška grupa, a mi smo ostvarili veoma dobar rezultat, sedam pobjeda. To nije nimalo lako. Mogu slobodno da kažem da smo imali i najtežu grupu. Sa druge pozicije idemo dalje. Slijedi TOP 16 faza, ona je još teža i zahtjevnija”.

Dotakao se i podataka da je postao najbolji strijelac u historiji ABA lige.

“Ne znam, po jednoj tabeli da, po drugoj nisam još, fali mi koji poen, pa dok to ABA liga zvanično ne potvrdi… Svakako da bih volio da se to dogodi prije ili kasnije. Ponosan sam na to. Još prošle sezone sam to ostvario što se tiče asistencija. Sada ću, ako Bog da, i što se tiče poena. Za mene to mnogo znači. Kada sam počeo da igram košarku nisam ni sanjao da bi to moglo da se dogodi”.

Za kraj, Gordić je govorio o saradnji sa Duškom Vujoševićem.

“Dule, mislim, ne treba previše trošiti riječi. Naročito ljudi koji prate Partizan znaju koliko je on uradio i šta je sve uradio za klub, za navijače. Što se tiče Andree, on je tu da vrati, sa neke trenerske tačke, da vrati klub na mjesto na kom je bio dok je bio Dule u posljednjih nekoliko sezona. To je bila manje-više stalno Euroliga. Pred njim je težak zadatak, nije nimalo lako, ali za sada svi zajedno guramo dobro”, rekao je Gordić.

Sport centar/Mozzartsport

Odgovori