Nekadašnji NBA superstar Blake Griffin odrekao se 13,3 miliona dolara kako bi raskinuo ugovor s Detroit Pistonsima, postao slobodan igrač i potpisao za jednog od kandidata za naslov prvaka.

Pistonsi su nedavno objavili da više ne računaju na Griffina, stavili ga na raspolaganje za zamjenu te najavili da će raskinuti ugovor s krilnim centrom ne pronađu li partnera za trejd do isteka prijelaznog roka 25. ožujka.

Međutim, zbog golemog ugovora za sljedeću sezonu Griffin nije povukao baš nikakav interes preostalih 29 klubova pa su se za ovakvu vrstu rastanka dvije strane odlučile tri sedmice prije roka.

Griffin će od nedjelje moći potpisati za novi klub, a upućeni novinari javljaju kako je najizglednije da će završiti u Brooklyn Netsima, gdje bi kao igrač s klupe trebao pomoći Kevinu Durantu, Jamesu Hardenu i Kyrieju Irvingu da osvoje naslov. Fizički više ne može biti superzvijezda kao nekad, ali za takvu ulogu je više nego sposoban.

Raskidom ugovora s Detroitom njegova je opcija za sljedeću sezonu automatski aktivirana, ali Pistonsi mu ipak neće morati isplatiti svih 38,9 miliona niti će im se cijeli iznos računati pod salary cap, jer se Griffin odrekao više od trećine tog novca, pa će dobiti “samo” 5,6 miliona, plus iznos koji dogovori s novim klubom.

SCsport.ba

Leave a Reply