Grkinje porazile Srpkinje na otvaranju Eurobasketa

Košarkašice Srbije su poražene u prvom kolu Evropskog prvenstva u Češkoj od selekcije Grčke sa 69:60. Aktuelne šampionke Evrope su odbranu titule počele nervozno, nestrpljivo i rastrzano, što je iskusni grčki tim znao da kazni.

Od samog početka utakmice izabranice selektora Stevana Karadžića su bile u kontraritmu. Grkinje su posle početnih 6:0, svoje vođstvo povećale na 14:5 koliko je bilo u 7. minutu.

Srpski tim se previše oslanjao na šut za tri poena i to je loše činio. Grčka je početkom druge dionice stekla dvocifreno vođstvo, koje je u finišu prvog poluvremena iznosilo 25:35. Srpski tim je ipak do odlaska na veliki odmor prepolovio zaostatak (30:35), što je bio odličan rezultat obzirom na sve viđeno i šut za tri poena 0/9.

I u nastavku utakmice Srbija je uglavnom jurila rezultat i činilo se u jednom trenutku uspjela da preokrene. Poslije dvije vezane trojke Ane Dabović, srpski tim je u 29. minutu poveo sa 51:50, ali se ispostavilo da je to bilo jedino vođstvo Srbije večeras.

Nalet Srbije je bio kratkog daha, a Grčka je serijom od 9:0 na početku posljednje četvrtine pobjegla na plus 9 (53:62) i pokazaće se, riješila pitanje pobjednika.

Najefikasnije u poraženom timu bile su Jelena Milovanović sa 17 i Ana Dabović sa 14 poena, a u Grčkoj Spanu sa 18 i Malci sa 16 poena.

www.sportskacentrala.com

Odgovori