Srpskom plejmejkeru Vasiliju Miciću danas je preminula majka Vesela Micić, a u razgovoru sa Sašom Đorđevićem donio je odluku da ostane uz Srbiju.

Vasa Micić nastupiće već sutra za “orlove” protiv Argentine.

“Odlučio je da bude sa nama protiv Argentine i da odigra, to je velika stvar”, kazao je selektor Srbije u obraćanju novinarima u Donguanu.

Ne treba posebno naglašavati o koliko hrabroj odluci se radi.

“Moja prva misao ide prema Vasi Miciću i njegovoj porodici. Čuli ste da mu je umrla majka nažalost, upućujem moje saučešće i javno”, kazao je Saša Đorđević i potom dodao da se u javnosti s razlogom nije pričalo o teškom periodu kroz koji je prolazio.

“Nije mu lako, nije mu bilo lako sve ovo vrijeme, od početka priprema. Sad prvi put o tome pričamo, ali on je prolazio kroz težak period i svaka mu čast što je ovdje.”

Nema sumnje da bi reprezentacija Srbije imala velikih problema protiv Argentine pošto bi bez Vasilija Micića u sastavu igrački kadar bio sveden na samo još jednog “prirodnog plejmejkera” u vidu Stefana Jovića, tako da je košarkaš Efesa prelomio da pomogne ekipi.

Novinari su Sašu Đorđevića upitali i koliko ovakva situacija utiče na ekipu.

“Nije lako nikome. Svi smo uz njega, pogotovo saigrači pokušavaju da mu daju podršku. To je jednostavno stvar koja se desila. Ne znam šta drugo da kažem. Njemu je sigurno jako teško, ali pokazao je veličinu, hrabrost. Svaka mu čast!”, poručio je Đorđević.

mondo.ba

Foto:FIBA

Leave a Reply