Predsjednik OKK Spars Nihad Selimović u izjavi za portal Bhbasket je prokomentarisao javne istupe predsjednika HKK Široki Igora Jelčića.

Na e-mail portala BHbasket je stigla reakcija Jelčića na istup Selimovića, koju prenosimo u cijelosti i bez izmjena.

„Nije mi jasno zašto g. Selimović obmanjuje i laže košarkašku javnost u Bosni i Hercegovini kad svi znaju da je OKK Spars jedan od tri kluba koji je odbio igrati završnicu Prvenstva BiH, te tako doveo svoj klub u situaciju u kojoj se trenutno nalazi. Što se tiče izjave oko primanja medalja i pokala, to je bio normalan slijed događaja za jedinu ekipu koja je bila spremna igrati Final four Prvenstva BiH. Odbijanjem primanja medalja i pokala, mi ne bi poštivali instituciju KS BiH. Također, vezano za međusobni skor od 6:0, čestitamo, u tom datom trenutku ste bili bolji, pa mi zbog toga još više nije jasno čemu onda toliki strah od Final four-a?!

Sa ovim dopisom završavam sve polemiziranje oko završnice Prvenstva BiH, te ostavljam UO KS BiH da donese konačne odluke. Vidimo se u ABA ligi 2, a nadam se i u Prvenstvu BiH“, stoji u dopisu koji smo dobili s e-maila HKK Široki Brijeg.

TIA

Nihad Selimović: Predsjednik Širokog napravio je najveći cirkus u historiji bh. košarke

Leave a Reply