Već smo ranije pisali kako Košarkaški savez BiH treba i mora razmotriti inicijativu da se Kup BiH preimenuj u Kup Mirze Delibašića – Kinđeta po uzoru na hrvatski Kup Krešimira Ćosića ili srbijanski Radivoja Koraća.

Razloga je na pretek i ne vjerujemo da iko u ovoj zemlji ima išta protiv da se Kup BiH nazove po ponajboljem igraču Jugoslavije i najbolje igraču BiH svih vremena. Kup BiH u tom slučaju konačno bi vratio svoj kredibilitet, bio bi interesantan za sponzore i televizijske prijenose, a vjerujemo da bi svaki igrač ginuo na parketu kako bi u svojoj biografiji imao i osvojen Kup Mirze Delibašića.

Takvoj našoj ranijoj inicijativi ovog 28. decembra pridružujemo još jednu. Kup BiH za košarkašice treba i mora da ponese naziv Kup Razije Mujanović. Iz više razloga, kao i Kinđetov.

Razija je najbolja košarkašica svih vremena, stanovnica Kuće slavnih i s Kupom Razije Mujanović napokon bi i ženska košarka u BiH dobila na kredibilitetu, a trofej na težini.

Razmislite, imate dovoljno vremena da sagledate inicijative i donesete odluke protiv kojih niko u ovoj podijeljenoj zemlji na dva entiteta neće imati ništa.

 

Odgovori