Košarkaški prvaci Hrvatske, igrači Cibone, počeli su pripreme za novu sezonu. Šampionski je roster prepolovljen, iz momčadi koja je osvojila naslov otišla su čak šestorica (Markota, Gilbert, Ljubičić, Rogić, Marić i Pilepić), a zasad su angažirane četiri prinove (Vucić, Ramljak, Sabeckis i Miller).

– Naravno da sam htio zadržati ove igrače koji više nisu s nama, ali realnost je drugačija. Nakon odlične sezone svi su otišli za boljim ponudama, a mi smo ostali osuđeni iznova graditi momčad, igru i atmosferu – konstatira na startu priprema trener Cibone, Ivan Velić.

– Drago mi je što su novi igrači željni igrati ovdje, odnosno da im Cibona nije drugi izbor. U prvom redu mislim na mladog centra Vucića kojeg smo doveli iz Bosca, na Marka Ramljaka i Litavca Sabeckisa. Quincy Miller? To je rizik, ali ako bude zdrav, nema dvojbe da će biti od velike pomoći – kaže Velić, dodajući da se momčad još slaže, a prioriteti su playmaker i bek-šuter.

O ambicijama će se moći jasnije govoriti kad se momčad kompletira, no već je sad očito da Cibonu očekuje težak posao. Emigracijom Cedevite na hrvatskim parketima najveći konkurent ostaje Zadar, no u ABA ligi se konkurencija zaoštrava.

– Ovo što klubovi u ABA ligi rade je nevjerojatno. Takva pojačanja i takve novčane svote kakve daju klubovi poput Mornara, Igokee, Krke … za Cibonu je to nedostižno. Svi su oni drastično povećali budžete, no mi smo i u prošlu sezonu krenuli skromno, pa napravili odličan rezultat. U tom su nam rangu i trenutne ambicije, a to su ostanak u ABA ligi i obrana naslova prvaka Hrvatske – zaključio je Velić.

Komentariši