Ermin Jazvin dugogodišnji BH reprezentativac, nekadašnji standardni prvotimac Bosne sa bogatom inostranom karijerom Ludvigsburg ( Njemačka), Maroussi, Iraklis( Grčka), Vladivostok ( Rusija), Dnipro ( Ukrajina), Granada ( Španija), Slupsk ( Poljska) i Rovinari ( Rumunija). U BiH, iskusni košarkaš nastupao je kraći period u Zrinjskom, košarku je počeo igrati u mostarskoj Lokomotivi, klub koji je i u bivšoj državi bio rasadnik talenata.

BH internacionalac bio je  MVP  prve zajedničke završnice prvenstva BiH ( Stella Artois -liga 1999/2000), gdje su po prvi put nastupali klubovi iz cijele države.

Ermine potpisao si za Jolly, ambicije i ciljevi sa ekipom iz Šibenika ?

Jazvin: Moje lične ambicije su da odradim maksimalno posao za koji sam doveden. Dakle centarski dio koji je falio ekipi, i uz to da se ekipa plasira u završnicu lige za prvaka i da pokušamo  izboriti ABA-ligu.

Bosna je klub u kojem si stekao afirmaciju, danas su Studenti u teškoj situaciji,pratiš li igre Bosne i Ligu 12 ?

Jazvin: Što se tiče Bosne u tom klubu sam proveo 6 godina i u to vrijeme je bilo mnogo teških trenutaka. Ekipa je imala mlade igrače i znali smo i mi po 8 mjeseci biti bez novca ali smo igrali i snalazili. Nikada nismo ostali u svlačionici zbog novca, zadnjih godina provedenih u Bosni klub je bio stabilniji i ekipa mnogo ozbiljnija pa su problemi bili na minimumu. Danas znam iz štampe što pročitam i ne jasno mi  je, da je klub u katastrofalnom stanju. Treba se tražiti uzrok  problema, odnosno oni koji su doveli klub u to stanje i te ljude pitati gdje su sredstva i odakle toliki dugovi .

Dugi niz godina nastupao si za reprezentaciju,  koliko može BH selekcija  na Eurobasketu 2015,  može li izboriti plasman u drugi krug ?

Jazvin: Reprezentacija je na zadnjem Eurobasketu odigrala odlično, ako ponovi istu igru vjerujem da će proći u drugi krug. Naravno zavisit će od zdravlja i odziva  igrača.

Nastupao si po ligama širom Evrope, u kojim klubovima si pružao najbolje partije, gdje si se osjećao najljepše ?

Jazvin: U Njemačkoj sam imao dvije odlične sezone i klub Ludwigsburg od ekipe koja se uvijek borila za opstanak te dvije godine sa Silvanom Poropatom napravili tim koji je igrao odlično. Mogu izdvojiti dvije sezone u Grčkoj koje su mi bile sigurno najljepše za život i košarka je u to vrijeme je bio na najvećem nivou. Bio sam u odlično organizovanom klubu sa igračima poput Kaimakoglua, Seibutisa, Dania Abramsa tako da smo imali odličan tim. Nakon toga je slijedila Rusija, Španija, Poljska u kojoj smo osvojili treće mjesto. Moja zadnja godina je bila u Rumuniji gdje sam sa ekipom Rovinarija osvojio kup, i zbog nedostatka financija ekipe nisam ostao .

Treneri koji su najviše uticali na tvoj košarkaški razvoj ?

 

Jazvin: Što se tiče trenera svi sa kojima sam radio su na neki način mi pomogli u razvoju od prvih trenera u Mostaru Harisa Kljake, Gorana Gacića i Samira Hadžihuseinovića. Kasnije u Bosni sam mnogo naučio od Sabita Hadžića, Mensura Bajramovića i Draska Prodanovića. u Evropi bih izdvojio trenera  Darko Russa.

Koliko dugo  namjeravaš igati košarku i da li će nakon završetka aktivne igračke karijere ostati u košarci ?

Jazvin: Koliko namjeravam igrati košarku, to sve zavisi od tijela i zdravlja,a šta će biti u budućnosti to ostaje da se vidi.

Bivši BH reprezentativac je na kraju istakao da se zahvaljuje ekipi Spars Lokomotive iz Mostara i trenerima kluba Adiju  Rahimiću i Dženanu Šuti, koji su mu omogućili da trenira sa ekipom i ostane u formi.

 

Odgovori