KK Konjic jučer je organizovao memorijalni turnir “Stanko Petrović – Dževad Madžak”.

Naime ove godine se navršilo deset godina od smrti Stanislava Stanka Petrovića jednog od najboljih košarkaša koje je Konjic imao, kao i dvadestpet godina od smrti Dževada Madžaka igrača koji je dao svoj život u odbrani naše domovine.

Memorijalni turnir se igrao u dvije kategorije: juniori i kadeti. Dok je u konkurenciji juniora nastupilo 6 ekipa, u kategoriji kadeta učestvovalo je 4 tima.

Juniori su svoje utakmice igrali u Sportskoj dvorani Konjic, a pored domaćima KK Konjica, učestvovali su: KK “Koš” Sarajevo, KK “Gen” Sarajevo, KK “Real Way” Sarajevo, KK “Igman Burch” Sarajevo i HKK “Zrinjski” Mostar.

Pobjetnik u konkurenciji juniora je ekipa HKK “Zrinjski”, dok je najbolji igrač turnira Matej Perković iz sastava osvajača turnira.

Rezultati:

Grupa A

KK “Konjic” – KK “Real Way” 58-48
KK “Real Way” – KK “Koš” 55-84
KK “Koš” – KK “Konjic” 79-67

Grupa B

KK “Gen” – HKK “Zrinjski” 67-70
KK “Igman Burch” – KK “Gen” 65-98
HKK “Zrinjski” – KK “Igman Burch” 66-45

Utakmice za plasman:

Za treće mjesto:
KK “Konjic” – KK “Gen” 64-68

Finale:
KK “Koš” – HKK “Zrinjski” 63-83

U kategoriji kadeta nastupili su domaćin turnira KK “Konjic”, KK “Lokomotiva” Mostar, KK “Gen” Sarajevo i HKK “Zrinjski” Mostar. Utakmice kadeta igrale su se u dvorani Srednje škole Konjic, a pobjednik je ekipa KK “Lokomotiva”, dok je Hamza Hadžimešić iz KK “Gen” proglašen za najboljeg igrača turnira.

Rezultati:

Polufinale:
KK “Konjic” – KK “Lokomotiva 62-64
KK “Gen” – HKK “Zrinjski” 79-56

Za treće mjesto:
KK “Konjic” – HKK “Zrinjski” 47-56

Finale:
KK “Lokomotiva” – KK “Gen” 77-75

Ovim putem još jednom želimo da čestitamo ekipama na postignutom uspjehu i da se zahvalimo svima što su se odazvali pozivu za ovaj turnir, sapštili su iz KK Konjic.

KK Konjic

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here