Košarkaški klub  Živinice jučer je organizovao prvi Showcase na ovim prostorima.

S ponosom možemo reći da smo kao i do sada preteča organizacije mnogih pozitivnih stvari, a što smo potvrdili i danas.
Već u ranim jutarnjim satima 08.30 časova, počelo je okupljanje momaka koji su se prijavili i uzeli učešće na prvom Showcase U Živinicama.

Trener KK Živinice Ozren Selesković i njegov pomoćnik Mirza Šabanović izvršili su najprije prozivku prijavljenih učesnika, održali uvodno izlaganje uz međusobno upoznavanje, te objasnili šta će to raditi kroz cjelodnevni program.

Nakon toga uslijedio je program koji je osmislio naš trener kroz test fizičke spreme, tehničko-taktičke provjere, test u organizaciji igre i drugi sadržaji.
Kroz jutarnji i popodnevni trening, oko 20 učesnika pokazalo je zavidnu spremu, znanje i želju da i dalje napreduju i rade u KK Živinice.

Svi su pokazali želju, da kroz rad sa daleko poznatim trenerom sa mladim igračima Ozrenom Seleskovićem napreduju i dodatno rade u okviru KK Živinice, kao zdravom sportskom kolektivu, gdje se prije svega vodi računa o igračima i njihovom napredovanju.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo sponzoru prvog Showcase u Živinicama, a i to Robna kuća “Tuzlanka”, koja je za sve učesnike obezbjedila piće, hranu, voće, a sve kako bi se učesnicima omogućili što bolji uslovi. Hvala i kapitenu Endinu Imamoviću koji je ponovo pokazao svoju ljudskost i karakter.

Na kraju, svi smo zajedničkog stava, da je prvi. Showcase u potpunosti ispunio očekivanja i sa sigurnošću uspio. Svi učesnici su izrazili želju da budu dio naše crno-bijele porodice.
Mladim igračima želimo dobrodošlicu u pravu ekipu.

Rastemo svakim danom, navodi se u saopštenju KK Živnice.

N.S.

Komentariši