Lebron Džejms, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, dobio je investiciju od 100 miliona dolara za svoju “medijsku imperiju”.

Virus korona zaustavio je NBA ligu na nekoliko mjeseci, ali nije Džejmsa da napreduje u oblastima van košarke.

Kako prenosi “Blumberg”, Džejms je, sa svojim prijateljem i poslovnim partnerom Maverikom Karterom, dobio pomenuti novac u vidu investicije za nekoliko projekata kojima se bavi.

U pitanju su platforma “uninterrupted” koja se bavi time da proširi glas i mišljenje sportista, filmska i televizijska produkcijska kuća “SpringHill Entertainment” i agencija za brend i kulturu “Robot Company”.

Pomoću ove investicije, Džejms i Karter će moći sve tri kompanije da ujedine pod imenom nove kompanije “SpringHill Company”.

Karter će biti izvršni direktor, a Džejms će služiti kao predsjednik kompanije koja će za cilj imati “da da glas crncima stvaraocima i potrošačima koje su ingorisali i nipodaštavali”.

“Oduvijek sam želio da iskoristim košarkašku platformu kako bih dao moć onima oko sebe. Sada sam uzbuđen jer sam dobio priliku da stvorim kompaniju koja daje moć stvaraocima, potrošačima i svemu što dodirne. ‘SpringHill’ kompanija je primjer davanja moći. To možete vidjeti u timu koji smo stvorili, u pričama koje prenosimo i u zajednici kojoj ćemo služiti”, rekao je Džejms putem saopštenja.

Pored Lebrona i njegovog dugogodišnjeg prijatelja, Upravni odbor nove kompanije činiće i zvezde kao što su teniserka Serena Vilijams i predsjednik Boston Red Soksa Tom Verner.

Investiciju od 100 miliona dolara omogućili su “Guggenheim Investments”, “UC Investments”, “SISTER” i “SC.Holdings”.

(B92)

Odgovori