U prvoj polufinalnoj utakmici play-offa Jadranske lige u Podgorici je Budućnost nadigrala Cedevitu sa 82:81.

Trener Cedevite Jasmin Repeša već razmišlja o sljedećoj utakmici:

“Čestitam Budućnosti na pobjedi. Moglo je otići i na našu stranu, no neki sitni detalji su odlučili i Budućnost ima 1-0. Ono što je najbitnije poslije jednog ovakvog poraza je oporaviti se mentalno, a i fizički jer se igra već sutra, i pokušati sutra odigrati bolje nego danas.”

Luka Babić, krilni igrač Cedevite izdvojio je pojedine greške u obrani:

“Prije svega, čestitke Budućnosti na pobjedi. Mislim da smo ovu utakmicu sami izgubili jer smo primili dosta glupih koševa u kontri, pogotovo zadnji koš Reynoldsa na poluvremenu, i mislim da takvi koševi u ovakvim utakmicama dosta znače. Oni su prelomili ovu utakmicu i te greške moramo popraviti ako sutra mislimo pobijediti. Moramo se dobro pripremiti, dobro pogledati ovu utakmicu, analizirati je i ući sutra spremni. Vodili smo, ali nikako nismo mogli prelomiti utakmicu. Na šest-sedam razlike svaki put bi primili tricu ili neki glupi koš i nedostajale su dvije-tri obrane da bi nekako ušli opuštenije i mirno priveli utakmice kraju.”

Sljedeća utakmica igra se već za 24 sata, no uvjeti su isti za obje momčadi.

“Za takve utakmice uvijek moramo imati snage. Zato smo došli ovdje. Znamo kakav je ritam. Igra se dan za danom. Moramo naći snagu kako god znamo i trebamo pobijediti”, dodao je Babić.

Marko Tomas je rekao:

“Pogodili smo tricu za poen razlike. Šteta što je ostalo još toliko sekundi, gdje su oni u tih zadnjih pet-šest sekundi došli do zicera i gdje mi nismo uspjeli obraniti kontranapad. Šteta. Vodili smo cijelu utakmicu. Promašili smo više od 10 slobodnih bacanja i u ovako važnoj utakmici nam se to osvetilo. Sutrašnja utakmica će sigurno biti otvorena. Vidjet ćemo tko će imati odmornije noge za sutra. Dosta nas je igralo. Ovo, po meni, više isprazni emotivno nego fizički. Ja se nadam da ćemo naučiti od pogrešaka od danas i da ćemo sutra odigrati bolje.”

cedevita.hr

Leave a Reply