Lyla Kahrimanović je 14-godišnja talentovana košarkašica u Americi. Kćerka je nekadašnjeg igrača Bosne Armenda Kahrimanovića.

Lyla japunila 14 godina u Augustu. Izuzetno je perspektivna, već ima nekoliko D1 škola koje su zainteresovane što dešava rijetko u njenim godinama. Igra na pozicijama od 1-5, zbog dobre tehnike. Ove godine je trebala da početi prvu godinu u srednjoj školi I da bude nosilac igre kao najmlađa igracica. Sad je sve stalo radi virusa i škole su zatvorene pa radi online školu.

Pored srednje škole igrat ce za AAU team koji vodi njen otac Armend, koji nam je  izjavio:

To je američki sistem slično kao košarkaški klubovi kod nas. Ja radim sa njom konstantno i veoma brzo upija stvari. Voli trenirati sto je puno važno.  Dosta je naslijedila  od mene I supruge koja je bila college athlete i mene. Lyli je želja da igra za Stanford. Stavila je sebi cilj jer je Stanford među 10 najboljih D1 škola u Americi. Top  5 što se tiče edukacije, što njoj puno znači, govori Kahrimanović.

Za talentovanu igračicu čuli su i u KS BiH.

Ako Bog da bit će Zmajica. Pričao sam sa Razijom Mujanović, Samirom Avdićem i Goranom Lojom. Znaju za nju i hoće da igra za U-16 bh. reprezentaciju, zaključio je Kahrimanović.

R.BH.

 

Leave a Reply