Denis Mahmutović i Amel Selmanović su drugovi od prvih košarkaških koraka, danas zajedno nastupaju za KK Željo 1971 iz Bihaća.

“Naše prijateljstvo traje dugi niz godina kako na parketima tako i van njega, najbolji smo drugovi još od malih nogu sa našeg malog igralista gdje smo počinjali prve košarkaške korake. Zajedno smo igrali u istim klubovima od KK Bosna XXL preko KK Bihaća i evo sad u KK Željo 1971 gdje ostvarujemo dobru gradsku priču. Što je interesantno jedno vrijeme smo igrali u različitim klubovima, a nikad nismo bili protivnici jedan drugome. Na parketu se ponašamo i odnosimo kao dva brata, tu smo uvijek jedan za drugog i na terenu i van terena”, istakao je Selmanović.

Denis Mahmutović je kapiten Želje, ali ujedno i osoba koja je mnogo dala za košarku u Bihaću. I kada nije sezona, animira Bišćane da obnavljaju košarkaška igrališta, te i na taj način daje nesebičan značaj košarci u Bihaću. Na terenu je lider i košgeter koji cijepa mrežice kako u dvorani Luke, tako i na drugim bh. terenima.

Amel je pripadnik Specijalne jedinice, Denis je uposlenik Tužilaštva USK. Fotografija mnogo govori: dok Mahmutović šutira, čuva ga drug Selmanović.

V.B.

Odgovori