Košarkaši Partizana i ove sezone su ostvarili ono što im je polazilo za rukom i u prethodne dvije, osvojili su Kup Radivoja Koraća, ali sada tu ne žele da se zaustave, već da sezonu krunišu plasmanom u Euroligu, da li preko ABA lige ili Eurokupa.

Prvi čovjek kluba Ostoja Mijailović zbog toga naglašava da crno-bijeli ne smiju sada da podlegnu nekakvoj euforiji.

”Svi partizanovci znaju šta su nam ciljevi ove sezone i težimo da ih ostvarimo”, naglasio je Mijailović u razgovoru za ”Informer”.

U javnosti se sve bolji rezultati Partizana povezuju i sa većim budžetom u odnosu na prethodne sezone, pa ima i mišljenja da je budžet crno-bijelih blizak Zvezdinom, euroligaškom.

Ipak, Mijailović takve priče kategorički demantuje.

”Mnogo timova ima veći budžet od Partizana. Prekjuče se pojavila priča da imamo sličan budžet kao naš gradski rival. To apsolutno nije istina, imamo daleko manji budžet i od Zvezde i od mnogih ekipa s kojim se takmičimo, ali mislim da imamo dovoljno dobar budžet da napravimo podvig poput ovog u Nišu”, objasnio je Mijailović.

On je potvrdio i da su igrači Partizana adekvatno nagrađeni za osvojeni trofej u Nišu.

”Svi naši igrači i članovi stručnog štaba imaju ugovorene nagrade. U njihovim ugovorima postoje bonusi za osvajanje Kupa Koraća i za druge trofeje. Oni su već dobili premije”, istakao je Mijailović.

Uz opasku da ”ko gubi ima pravo da se ljuti”, Mijailović nije želio da komentariše suđenje u finalu, podsjećajući da to nije činio ni kada je bilo grešaka na štetu Partizana.

”Sudije sviraju kako sviraju, nekada su u pravu, nekada nisu. Mislim da je ovdje sve bilo pravedno”, dodao je on.

Komentariši