Predsjednik Partizana Ostoja Mijailović govorio je za B92 o pozivu za učešće u FIBA Ligi šampiona, kao i o tome da li će, i kada, ”crno-bijeli” vratiti svoje Amerikance u Srbiju.

FIBA je juče potvrdila da će Bilbao, Darušafaka i Ritas naredne godine Eurokupa zamijeniti Ligom šampiona, te poslala poziv da isto učine ekipama iz ABA lige, Budućnosti, Partizanu i Cedevita Olimpiji.

“FIBA je ozbiljna organizacija i oni rade svoj posao, organizuju sljedeću sezonu. Vjerovatno su mnogim klubovima uputili pozive. Što se tiče Partizana, naš prioritet je da sljedeće godine igramo Evroligu. Najbolje smo plasirana ekipa Evrokupa i prvi u ABA ligi. Ukoliko se to ne desi, što u ovom trenutku mislim da nije moguće, zavisi kako će Evroliga napraviti organizaciju i kakva će takmičenja biti. Ako ne dođe do te odluke, mi ćemo razmisliti šta dalje”.

Mijailović je rekao i da će odluka o povratku Amerikanac u Beograd biti donijeta nakon što bude jasna sudbina Eurokupa i, posljedično, ABA lige.

“Pripremili smo njihov put, očekujemo odluku Evrolige koja će biti 24. maja i imamo sastanak predstavnika klubova ABA lige 27. maja. Tada ćemo vidjeti kakva je dalje sudbina oba takmičenja, pa ćemo dovesti momke. Da ih ne povlačimo za pet-šest dana, dok ne budemo znali šta ćemo da igramo. Stručni štab priprema ekipu. Igrači ulaze u trenažni ritam, ukoliko se nastavi doći će svi Amerikanci, jer su svi pod ugovorom. Partizan nema problem i iskreno se nadamo da će se naći rješenja da se završe sezone na parketu, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu”, istakao je prvi čovjek beogradskog kluba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here