Košarkaška reprezentacija Crne Gore krenula je danas na put za Kinu, gdje će od 31. avgusta prvi put u svojoj istoriji učestvovati na Svjetskom prvenstvu.

Rezultatskog imperativa u najmnogoljudijoj zemlji nema, ali selektor Zvezdan Mitrović kaže da je atmosfera u ekipi sjajna i da će njegova ekipa dati sve od sebe da na Mundobasketu ostavi pozitivan utisak.

“Probaćemo da napravimo dobar rezultat. Momci su pokazali zaista izuzetan pristup, dali su sve što su imali i daće sve od sebe na takmičenju. Za nas je svaki meč na Mundobasketu finale. Naš najjači adut će biti pozitivna energija, timski duh i ogroman motiv. Nastojaćemo da dobijemo što više utakmica i da pokušamo da prođemo u drugi krug, što bi bila senzacija ravna samom plasmanu na prvenstvo.”

Crna Gora je do sada, ne računajući trening utakmicu sa Asvelom, odigrala tri pripremna meča na turniru u francuskom Lionu i sva tri puta je poražena, redom od Francuske, Argentine i Brazila, rivala u grupi F Svjetskog prvenstva.

“Bilo je bolje nego što sam očekivao, a nije alibi ni za igrače ni za nas. Pokazalo se da je problem to što je Nikola Ivanović, naš prvi organizator igre, propustio veliki dio prošle sezone. On je ušao u ritam, ali važno je njegovo fizičko stanje. Pomagaće Nidam, vidjećemo Čarapić kako će se snaći, tu je i Popović. Naši igrači nemaju mnogo velikih mečeva, ali ovo je velika šansa za njih, prilika da se proslave, da od talentovanih momaka, postanu zvijezde. Nismo tim za tranzicionu ”trči i šutiraj” košarku, ali kad se postavi 5na5 imali smo dobre rezultate. Moramo da budemo agresivni i čvrsti, da kontrolišemo skok, da uđemo u pravi rat, pet na pet. U takvoj igri imamo šansu i možemo da se nadamo plasmanu u drugu fazu”, kazao je pred put crnogorski selektor.

Crna Gora će prije debija na Mundobasketu 1. septembra protiv Grčke odigrati pripremni turnir u Kini, gdje će joj rivali biti Poljska, Iran i, najvjerovatnije, Nigerija.

Fos media

Leave a Reply