Zajon Vilijamson (Zion Williamson) nova je košarkaška senzacija iz Sjedinjenih Američkih Država. U julu će tek proslaviti 19. rođendan, a već važi za daleko najveću zvijezdu univerzitetske NCAA lige i praktično mu je zagarantiran izbor na prvoj poziciji NBA drafta idućeg mjeseca.

U svojoj prvoj i jedinoj NCAA sezoni predvodio je ekipu Djuk univerziteta s prosjekom od 22,6 poena i 8,9 skokova. Američki mediji su objavili da je spektakularni krilni igrač, koji je visok 201 centimetar i ima 129 kilograma, tokom ove sezone pokupio čak 24 nagrade! Legendarni univerzitetski trener Džim Behajm (Jim Boeheim) tvrdi da je Vilijamson igrač kakav se jednom u životu viđa u koledž košarci.

– Njegove fizičke predispozicije su takve da ne možete da se nosite sa njim. Mislim da će mu NBA čak i više odgovarati. S druge strane, mislim da neće moći da uradi sve stvari koje je mogao da uradi u univerzitetskoj košarci. Veći teren u NBA će mu odgovarati, ali će morati da proširi svoj repertoar u napadu – rekao je Behajm.

PODIJELI

Komentariši