Poslije tri odigrana kola u Ligi BiH, novajlije u Ligi 23, košarkaši banjalučkog Borca, nisu osjetili slast pobjede. U 4. kolu su slobodni, a u petom idu na megdan Promu u Donji Vakuf.

Piše: Edin Skokić

Bez namjere da prejudiciram rezultat, bez obzira na krajnji ishod, Borac je po meni dospio u ćorsokak.

Svi ljubitelji košarke u BiH silno su željeli da se u elitu vrate Borac, Bosna i Čelik, da od početka igra Igokea, jer bi tada domaće prvenstvo (mislim na regularni dio) bilo najjače u regionu.

Igokea je imala drugačiju računicu i mislim da se prevarila, a u prilog tome govore i izjave Dragana Bajića koji ponavlja kako njegov tim nema dovoljno utakmica.

Borac se vratio u elitu, ali je olako shvatio prvenstvo. Na famoznom potpisivanju ugovora o tehničkoj saradnji sa Igokeom, između ostalog, rečeno je kako Borac i Igokea neće igrati u regularnom dijelu jedni protiv drugih, ali da će se vidjeti u Ligi 6.

Takvo razmišljanje mogu imati samo oni koji na svojoj koži nisu iskusili Ligu BiH. Borac je izgubio od Slobode, pa od Sparsa i Širokog. Imaju već dva poraza i prikovani su za začelje tabele.

Uskoro će im i “balon” Aba lige 12, takmičenje za koje su platili 100.000 KM, a odigrat će samo 13 utakmica i vratit će se u Ligu BiH gdje ih, prema dosadašnjem stanju na tabeli i općem dojmu, očekuje borba za opstanak.

Još dok sam/smo imali komunikaciju sa Borcem član uprave Aranđel Mišan je rekao kako je nerealno da klub nastupi u Aba ligi 2. Njegove riječi su se ispostavile tačne, a nastup je posve besmislen jer ni jednu utakmicu Banjalučani neće igrati u Boriku. Kome, čemu, onda igranje?

Borac je predugo bio pastorče u Banja Luci. Odjednom su se za njega zainteresovali iz Igokee i gradonačelnik Igor Radojičić. Ali ništa, dragi moji, ne dolazi preko noći. Mora se osjetiti takmičenje, odmjeriti snage, pa tek onda pričati o sigurnom nastupu u Ligi 6.

Šta će biti u Aba ligi… Gledao sam lani Slobodu i znam koliko su Aba 2 ligaši kvalitetni i nezgodni. Ne bih želio, ali… Borac će se provesti kao bos po trnju i na kraju će samo iskeširati 100.000 KM, a dobit će…

Borbu za opstanak. Borac je u ćorsokaku. Tako šta se desi kada ambicije nadmaše mogućnosti.

 

Leave a Reply