Rukovodstvo Aba lige, svjesno ili ne, donijelo je kontradiktorne odluke u vezi sa zaključenjem takmičenja. U Aba ligi 1 ostaje sve po starom uz proširenje za dva člana dok u Aba ligi 2 ništa neće biti isto kao u sezoni koja nije okončana.

Zašto je to tako? Zbog interesa velikih klubova, a sudeći po klubovima koji su iskazali interes za pozivnice riječ je o Budućnosti i Partizanu.

Budućnost pošto-poto želi u Aba ligu 2 instalirati KK Podgoricu i/li Studentski centar, dok Partizan “gura” Mladost iz Zemuna.

Varate se ako mislite da će ti klubovi imati epizodne uloge u takmičenju.

Krajnji plan je da neko od njih uđe u Aba ligu 1 kako bi Budućnost i Partizan imali ono što ima Crvena Zvezda sa FMP-om.

Upravo ovo se iza brda valja – vjerovali ili ne. Zbog toga su šanse Slobode među ovim “vukovima” minimalne. Pozivnica je 50.000 eura, ali i s tim novcem nije siguran nastup u Aba ligi 2.

Ne zna se hoće li KK Gorica u Aba ligu 2, šta je sa Rogaškom itd… U crnogorskim medijima se kao govot posao navodi podatak da su Sutjeska, Lovćen, Podgorica i Studentski centar predstavnici te države u Aba ligi 2. Trećina lige? Bez namjere da omalovažavam crnogorsku košarku, ali javno pitam – kome će to takmičenje biti interesantno.

U Aba ligi 2 bio je i “veliki sistem” Dynamic i znamo kako je prošao i kakvu je posjetu imao. Iluzija je vjerovanje da će Mladost iz Zemuna imati nešto više gledatelja.

Imat će igrače Partizana, baš kao i Studentski centar i/li Podgorica igrače Budućnosti.

Ovdje je borba za glasove, drugovi i drugarice, ne za košarku.

E.Skokić

Leave a Reply