Šesto kolo A1 lige BiH donosi nam derbi dosadašnjeg dijela prvenstva. U Goraždu se sastaje vodeći dvojac, domaći Radnički i Bosna Royal ekipe sa identničnim skorom nakon pet kola od četiri pobjede i jednog poraza. Zasigurno utakmica za sladokusce koja će privući veliki broj zaljubljenika košarke u dvorani „Mirsad Hurić“u Goraždu i nakon koje će se na vrhu tabele izvojiti samo jedan tim.

Interesantna utakmica očekuje se i u Sarajevu gdje ekipa Gen oskoljena pobjedom u prošlom kolu na do tada neporaženim Radničkim sa neskrivenim ambicijama dočekuje Bošnjak iz Hadžića koji također ima svoje adute.
Na Ilidži ekipa Igman Burch je dočekuje IBU Spartnas. Domaćin je po tabeli favorit, ali i gosti iz Živinica žele da prekinu niz od tri uzastopna poraza.
U Jablanici je Turbina domaćin ekipi Gračanica. Popularni Turbosi igraju veoma dobro i nadaju se da će pred svojom publikom nastaviti sa sa dobrim partijama i pobjedama.

Konjic je domaćin ekipi Brčko Distrikt. Ekipa Edina Madžaka nakon pobjede u prvom kolu u Travniku ušla je u niz od četiri vezana poraza i želi da se iskupi i pobjedom dokaže da se ne radi o lošoj formi, mada će biti teško protiv neugodnog gosta.
Posljednje plasirani Travnik dočekuje Čelik. Domaćin se nada da će promjena trenera pozitivno djelovati , mada će biti teško jer je ekipa iz Zenice u ovoj utakmici izraziti favorit.

Parovi 6.kola:

Jablanica: Turbina – Gračanica (22.11. – 18:30)
Konjic: Konjic – Brčko Distrikt (23.11. – 17:oo)
Sarajevo: Gen – Bošnjak (23.11. – 18:oo)
Travnik: Travnik – Čelik (24.11. – 18:oo)
Goražde: Radnički – Bosna Royal (24.11. – 19:oo)
Ilidža: Igman Burch – IBU Spartans (24.11. – 19:oo).

(Enver Nimanović/Sportske.ba)

Leave a Reply