Već otprilike pola godine traju glasine i nagađanja o financijskim problemima KK Primorske iz Kopra zbog koje je usred prošle sezone klub napustio i trener Jurica Golemac te nekolicina igrača. Posljednjih su se dana glasine opet pojačale pa se pričalo i o izbacivanju iz ABA lige.

Klub bi u tom slučaju u regionalnom društvu zamijenio MZT, ali je to direktor Goran Jagodnik demantirao, ipak uz priznanje da dug postoji. Tada je najavio saniranje svega i garanciju da ćemo Primorsku gledati u ABA ligi.

No novi šok je stigao uz Komisije slovenskog Saveza koja je zaprimila zahtjeve za licence za sljedeću sezonu, a Primorskoj je odbijena licenca za Prvu ligu. Tako je kub iz Kopra jedini uz Radensku Creativ od 46 klubova koji nije zadovoljio uvjete,

Razlog odbijanja je neispunjavanje garancija financijske prirode. No kao i kod svakog postupka licenciranja, postoji žalbeni rok u kojem Primorska može ispuniti tražene uvjete i dobiti licencu. Ako ni u tom roku ne dostavi sve što je potrebno, klub bi mogao biti izbačen u posljednji rang natjecanja, četvrtu ligu.

sportnet.hr

Odgovori