Očekivao je Fenerbahče da će tekuća sezona biti mnogo uspješnija od prethodne, ali sada je doživio jedan od težih udaraca. U Evroligi imaju skor 3-6, a i meč protiv Olimpije iz Milana će pamtiti po katastrofalnom početku.

Tokom prvih deset minuta košarke na meču sa italijanskim timom postigli su samo tri poena, što je njihov negativni rekord u Evroligi!

Fenerbahče – Olimpija 43:68 (3:22, 17:15, 9:25, 14:6)

Ekipa Aleksandra Đorđevića, koji je na klupi naslijedio Igora Kokoškova, bila je potpuno zbunjena u uvodnim minutima meča koji se igrao na njenom parketu. Jedine poene u tom dijelu meča postigli su Šehmus (2) i Veseli (1), dok je Olimpija već tada stekla prednost veću od 20 poena.

Na kraju prve četvrtine bilo je 24:3 za italijanski tim, koji je uspio da se razigra i rastrči, pa je praktično već nakon deset minuta mogao da upiše pobjedu protiv Fenerbahčea.

Ovako izgledaju naslabije četvrtine Fenera kroz istoriju u Evroligi:

Fener do poluvremena nije uspio da uhvati rezultatski priključak, a u istom ritmu su nastavili i u trećoj dionici. Četvrtu su ubjedljivo riješili u svoju korist, ali je tada već bilo kasno..

Mondo.ba

Leave a Reply