Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić ugostio je generalnog sekretara Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Amera Čolana i nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca Samira Avdića, te najavio podršku Općine organizaciji evropskog prvenstva A divizije za košarkašice do 18 godina, koje će u julu ove godine biti održano u Sarajevu.

Čolan je naglasio da je svaka pomoć Košarkaškom savezu BiH itekako dobro došla, saopćeno je iz Općine Centar.

– U Sarajevo u julu dolazi šesnaest ženskih ekipa do 18 godina, oko 300 učesnica i zaista želimo da organizacija bude na vrhunskom nivou. Delegati FIBE u obilazak dvorane dolaze narednog mjeseca, a sigurni smo da će oni imati određenih zahtjeva u okviru priprema za održavanje prvenstva. Mi od države do sada nismo imali finansijsku podršku i nadamo se da će se to promijeniti. U narednom periodu planiramo sastanke sa svim načelnicima gradskih općina, sa

Ajnadžić je izrazio spremnost Općine Centar da pomogne organizaciju Europskog košarkaškog prvenstva, ali i rad Košarkaškog saveza uopće.

– Općina Centar je i u ranijem periodu, u skladu sa mogućnostima, podržavala Košarkaški savez BiH, a sigurno će takva praksa biti nastavljena i u budućnosti. Ulaganje u sport je naš veliki prioritet. Zbog toga smo u proteklom periodu realizirali niz infrastrukturnih projekata, od basket terena i sportskih igrališta, do ulaganja u olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase. Uporedo s tim, realizujemo projekte na privlačenju najmlađe populacije da se bave sportom, pa sve do podrške sportistima i kolektivima – naglasio je Ajnadžić.

Sportske.ba

PODIJELI

Komentariši