Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o tek završenom Svjetskom prvenstvu, kao i o spekulacijama o svađama i nasljedniku selektora Aleksandra Đorđevića. Danilović je demantovao sve spekulacije i rekao da ne razmišlja da napusti mesto predsednika KSS-a.

Danilović je naveo da je Savez očekivao više od učešća naše selekcije, i da jesmo doživjeli neuspjeh. Ipak, nijedna reprezentacija, pa ni naša, nije pretplaćena na medalje.

Rekao je da još nije odlučeno ko će biti naredni selektor.

“Pričat ćemo narednih dana, odlučićemo pa ćemo vam reći. Ja ću presjeći. Ja sam predsjednik! Ne treba seći preko koljena. Neće to biti u roku od tri mjeseca, ali neće ni u narednih pet dana. Nećemo sigurno čekati posljednji trenutak.”

Tvrdi da bi bilo vrlo neodgovorno da je dva dana nakon Svjetskog prvenstva govorio o mogućim kandidatima. Da ljudi iz Saveza ni sa Kokoškovom, ni sa Obradovićem nisu razgovarali o mogućem angažovanju, ne bi to bilo korektno prema Đorđeviću, ali da će sa potencijalnim kandidatima za tu dužnost stupiti u kontakt, prenosi rts.rs.

“Dužnost nas kao KSS je da reprezentativnim selekcijama obezbjedimo najbolje moguće uslove i najbolje trenere da rade sa tim momcima i devojkama. Ako mislite da će neki izmišljeni naslovi posvađati mene, Đorđevića i Tomaševića – ćorak. Peto mjesto ne bi smijelo nimalo da okrnji Đorđevićevu trenersku stručnost. Niko od nas nije pretplaćen na medalje. Prethodnih godina su i djevojčice i dječaci osvajali titule, dođe period kada toga nema. Razne stvari utiču na to”, rekao je Danilović.

O tome da li će se Srbija kandidovati za kvalifikacioni turnir za OI odgovorio je:

“Razgovarao sam sa predsjednikom države i imamo apsolutnu finansijsku podršku da se kandidujemo za domaćina jednog od turnira.”

Na pitanje kolike su šanse da Srbija ponovo bude domaćin, Danilović nije želio da odgovori.

“Ne bih o šansama da pričamo. Već smo se opekli”, aludirao je Danilović na neuspjeh na Svjetskom prvenstvu u Kini, iako su ambicije bile visoke.

Srbija ima rok do novembra da pošalje ponudu Svetskoj košarkaškoj federaciji za domaćinstvo i to u iznosu od oko tri miliona evra. Isto su najavili Grčka i Litvanija.

rts.rs

Foto:KSS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here