I ove godine Omladinski košarkaški klub SPARS, Sarajevo učestvuje na respektabilnom košarkaškom turniru za mlađe kadete koji se igra u Parizu. Na ovogodišnji turnir koji će se održati od 04. do 06. aprila putuje generacija 2000/01.

Pored ekipe OKK SPARS, na turniru u Parizu učestvuju OKK Beograd, Srbija; Arvidas Sabonis Academie, Litvanija; KK Zagreb Basketball, Hrvatska; Saint Charles i Saint Maurice, Francuska. Ekipu OKK SPARS na turniru će predstavljati Preldžić Edo, Gutić Erwin, Mešić Mirza, Tiganj Amar, Šehović Sadin, Krupalija Timur, Radak Deni, Arifović Faris, Mulaosmanović Amar, Herenda Nino, Bajrović Bakir, Drnda Harun.

Na prošlogodišnjem turniru, u konkurenciji timova kao što su Asvel, košarkaška akademija Marciulions iz Litvanije, te Club Banco iz Argentine koji su prvaci Argentine u ovom uzrastu, OKK Beograd, te domaćina Saint Charles-a, koji se nalazi u vrhu francuske košarke, mladi košarkaši SPARSA sa trenerom Bakirom Srnom, osvojili su odlično drugo mjesto.

Posebno je radovalo laskavo priznanje koje su dobili Sparsi i naš igrač Sani Čampara. Naime, Sani je, u izuzetno jakoj konkurenciji, po izboru francuskih novinara, trenera francuskih državnih selekcija, francuskih košarkaških stručnjaka, proglašen MVP-ijem turnira. Bez obzira na osvojeno drugo mjesto, niko nije ostao ravnodušnan na igre i talenat koji je Sani pokazao tokom turnira. U finalnoj utakmici je postigao 29 poena, imao 5 skokova i 5 asistencija. Priznanje dolazi iz zemlje aktuelnih evropskih prvaka što ima poseban značaj.

Moramo istaći i kvalitetnu igru Darka Baje koji je u finalu odigrao najbolju utakmicu u dresu SPARS-a sa 30 poena, 9 skokova i 3 asistencije. Darko je bio enigma za protivničku odbranu, a svojim potezima je oduševio sve prisutne. Igrao je pun samopouzdanja, rješavao određene situacije u igri na atipičan način, što i jest njegova vrijednost. Trener je vjerovao u njega i sigurni smo da njegovo vrijeme tek dolazi. Takođe trebamo istaći rad i zalaganje trenera Bakira Srne i ostalih igrača Gutić Erwina, Tiganj Amara, Mešić Mirze, Aladin Alena, Nikšić Mirze, Hanjalić Amara, Kosovac Dine, Bošković Alekse, Čampara Kerima i Terzo Muamera.

Posebnu zahvalnost dugujemo Goranu Radonjiću koji je u Parizu bio velika podrška našim mladim igračima i treneru.

Press OKK Spars

Leave a Reply