Tačka na sezonu 2020/2021. godine nije stavljena. Takmičarska komisija se, nezvanično saznajemo, proglasila nenadležnom za raspetljavanje Gordijevog čvora u muškom košarkaškom prvenstvu Bosne i Hercegovine, a vruć krompir naći će se u rukama članova Upravnog odbora KS BiH na čelu sa predsjedavajućim Mirzom Teletovićem.

Šta čeka Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine? Da uđemo ui septembar pa da oni pet do 12, preko koljena, donesu odluku o sezoni 2020/2021. i sezoni koju trebaju početi.

Neće im biti prvi put. Sjetimo se njihovih odluka u posljednje dvije – tri godine. Jesu li te odluke bile u interesu košarke?

Ovih ljetnih dana kontaktiramo klubove koji imaju pravo nastupa u elitnom rangu bh.košarke. Niko nam ne može reći kada počinju priprema. Čekaju odluku Upravnog odbora KS BiH.

Do kada?

Dok liste požuti i počne opadati? Da li će tada biti kasno za bh.košarku? Imamo li mi zapravo plan šta želimo, odnosno ima li to KS BiH. Želi li jaku Ligu BiH ili Ligu BiH koja nikom neće biti zanimljiva, koju će sponzori zaobilaziti.

Do sada je u Ligi BiH od 2001. do 2021. godine napravljeno milion kompromisa. Ako je u interesu bh.košarke, a mislimo da jeste, onda se mora napraviti milion i prvi kompromis, ali nakon toga ništa ne smije više biti isto.

Moraju se napokon definisati stvari i svi klubovi biti k’o jaje jajetu. Sve drugo vodi u anarhiju.

Devet članova Upravnog odbora KS BiH nemaju vremana za čekanje. Klubovi čekaju sistem takmičenja i ko će to igrati u Ligi BiH. Čekaju žrijeb. Zbog toga, koliko sutra, mora se sazvati sjednica Upravnog odbora KS BiH i donijei odluka u interesu košarke. Nećemo prejudicirati koja je to odluka.

E.Sk

Leave a Reply