Talić od Duleta dobio lektiru “Avanture nevaljale djevojčice”

Mladi plejmejker Igokee Darko Talić narednu sezonu provešće na pozajmici u Kaknju, nakon što je imao ljeto za pamćenje jer je debitovao za seniorsku reprezentaciju BiH i bio dio ekipe koja je ostvarila važne pobjede u Slovačkoj i Jermeniji za plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Talić se našao na širem spisku selektora Duška Vujoševića i odradio kompletne pripreme. Nije ušao među 12 odabranih za prve utakmice, ali je nakon Vujoševićeve odluke da odstrani Aleksa Renfroa dobio poziv da se priključi timu za odlučujuće duele.

– Iz Tuzle smo letjeli za Bratislavu i kada sam došao, osjetila se tenzija jer je ekipa prethodno izgubila od Švedske. Držali smo sastanke i bili smo posebno nabrijani, pošto smo imali imperativ pobjede. Odigrali smo vrhunski oba meča, pred Jermeniju nas je poremetila informacija da Dule ne može sa nama, bukvalno nam je to saopštio na aerodromu. Skupili smo se još više i zajedničkim snagama i bodrenjem slavili na vrućem gostovanju. Bilo je milina igrati tamo, dvorana je mala, ali je atmosfera bila sjajna, tako da sam imao odličan debi u reprezentaciji – rekao je Talić.

BiH je ostvarila uspjeh ako se uzme u obzir sa kakvim je timom ušla u ovo takmičenje. Danas će saznati rivale za nastavak kvalifikacija, a sigurno da je ovaj rezultat podstrek za mlade igrače. Ono što je posebno dragocjeno za Talića i drugove jeste iskustvo rada sa Vujoševićem.

– To je nenormalno veliko iskustvo za sve nas. Dule je posvećen detaljima, vrhunski je čovjek i dosta priča sa nama. Ostaje u dvorani dok radimo individualno i posmatra dok ne ubacimo zadati broj lopti. Mnogo je pričao sa nama o životu i raznim drugim temama, podijelio je svima lektiru, a dobio sam knjigu “Avanture nevaljale djevojčice”. Pitao me jesam li krenuo sa čitanjem, ali nije propitivao. Pročitao sam je nakon što smo se rastali i nadam se da će biti sve u redu sa njim i da ćemo ponovo sarađivati – dodao je 19-godišnji plejmejker.

U predstojećoj sezoni ponovo će sarađivati sa Josipom Pandžom. Zajedno su bili u juniorskoj reprezentaciji, pa sada u A selekciji, jer je mladi trener u Vujoševićevom štabu.

– Drago mi je što ću igrati za takvog trenera i imao sam veliku želju da dođem u Kakanj. Pandža me zvao i prošle godine, ali prioritet mi je bio da završim srednju školu. Poklapaju mi se stvari u karijeri, idem stepenik po stepenik, a valjda sam to zaslužio radom i trudom. Tamo je i Nebojša Pavlović sa kojim sam kratko trenirao u Studentu, raduje me što se klubovi u BiH pojačavaju, tako da će liga biti kvalitetna. Nisam pričao sa upravom o ambicijama, sutra idem u Kakanj i očekujem uspješnu sezonu – zaključio je Talić.

Glassrpske

Leave a Reply