Đoko Šalić pregovara s Partizanom u vezi sa sporazumnim prekidom saradnje i moguće je da će se vratiti u redove sarajevskog Sparsa.

Šalić je prošlog ljeta otišao u Partizan kao potencijalni nasljednik Nikole Pekovića, ali 19-godišnji Sokočanin nije uspio da se nametne kod Duška Vujoševića.

Dobijao je minimalnu minutažu, samo u trenucima kada je Vujošević odmarao prve centre Nikolu Milutinova i Đorđa Gagića, i ove sezone je u prosjeku igrao 4,3 minute po meču uz manje od poena i skoka po utakmici u ABA ligi. Još slabiji učinak imao je u Eurocupu.

Proteklog vikenda nije dobio šansu protiv Cibone u ABA ligi, što je bio prvi slučaj ove sezone. Šalić važi za jednog od najtalentovanijih srpskih centara, a proteklih sezona je po pravilu osvajao medalje sa sa mladim selekcijma Srbije.

“On je naše dijete. Još ništa ne znam definitivno, više ćemo znat i krajem sedmice jer sve zavisi od toga kakav će raskid ugovora dobiti, ali postoje realne šanse da nas on pojača”, rekao je za Avazov Sport Marko Trbić, trener Sparsa.(Avazov Sport).

Leave a Reply